Papa Françesku: Të ndalojmë luftën para se të fshijë njerëzimin nga historia

27 Mars, 2022 - 5:30 pm

Papa Françesku përsëriti thirrjen e tij për paqe në Ukrainën të dielën dhe tha se tani është koha për të shfuqizuar luftën përpara se ajo të fshijë njerëzimin nga historia.

“Ka kaluar më shumë se një muaj nga pushtimi i Ukrainës, që nga fillimi i kësaj lufte mizore dhe të pakuptimtë, e cila, si çdo luftë, është një humbje për të gjithë, për të gjithë ne. Ne duhet të hedhim poshtë luftën, një vend vdekjeje ku baballarët dhe nënat varrosin fëmijët e tyre, ku burrat vrasin vëllezërit e tyre pa i parë as ata, ku të fuqishmit vendosin dhe të varfërit vdesin. Lufta nuk shkatërron vetëm të tashmen, por edhe të ardhmen e shoqërisë ”, ka thënë më tej ai.

Papa përsëriti apelin e tij për t’i dhënë fund konfliktit në Ukrainë.

“Përballë rrezikut të vetëshkatërrimit, njerëzimi duhet të kuptojë se ka ardhur koha për të shfuqizuar luftën. Ta fshijë atë nga historia njerëzore para se të fshijë njeriun nga historia. Mjaft. Ndaloni. Le të heshtin armët. Negocioni seriozisht për paqen. Lufta nuk mund të jetë diçka që është e pashmangshme. Ne nuk mund të mësohemi me luftën”, u shpreh Papa./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme