Parisi do të ndalojë kalërimin në parqet publike në vitin 2025

18 Gusht, 2023 - 7:30 pm

Parisi do të ndalojë shëtitjet me poni në parqet e tij publike nga viti 2025, vendimi pason një fushatë nga aktivistët e të drejtave të kafshëve, të cilët paralajmërojnë se ponit po keqtrajtohen.

Shëtitjet me poni kanë qenë të njohura për dekada në parqet e Parisit, të tilla si Champs de Mars, Parc Monceau dhe Parc Luxembourg, kryesisht gjatë fundjavave dhe gjatë pushimeve shkollore.

Grupet e të drejtave të kafshëve kanë bërë fushatë për vite të tëra për të ndaluar ponit dhe janë ankuar për kushtet e tyre.

“Poni nuk janë lodra. Fëmijët nuk mësojnë asgjë për veten nga ato shëtitje dhe nuk krijohet asnjë lidhje emocionale. Thjesht i kthen ponit në objekte argëtimi”, tha Amandine Sanciven, një aktiviste me shoqatën e Parisit Animaux Zoopolis (PAZ).

Peticioni i PAZ për ndalimin e kalërimit ka mbledhur më shumë se 8,400 nënshkrime.

Në korrik, zyrtarët e qytetit vendosën të heqin gradualisht licencat e instruktorëve të ponive./KultPlus.com

Të ngjajshme