Parisi ndalon ushtrimet në ambient të hapur gjatë ditës

7 Prill, 2020 - 7:00 pm

Autoritetet në Paris kanë ndaluar ushtrimet në ambiente të jashtme gjatë ditës, pasi lufta kundër shpërthimit të koronavirusit po vazhdon.

Rregullat e reja janë vlejnë duke filluar nga ora 10:00 deri në oën 19:00 në kohën lokale, dhe hyjnë në fuqi ditën e mërkurë.

Kryebashkiakja Anne Hidalgo dhe shefi i policisë thanë se kjo do t’i kufizojë njerëzit të ushtrojnë kur rrugët janë përgjithësisht të qeta.

Franca ka shënuar ndër shifrat më të larta në botë të vdekjeve nga Covid-19.

Në total, 8,911 njerëz kanë vdekur në këtë vend dhe numri i rasteve të konfirmuara është pothuajse 100,000.

Franca ka qenë nën masa të rrepta bllokimi për gati një muaj. Kushdo që del jashtë shtëpisë është i detyruar të mbajë një dokument ku ceket arsyeja e largimit nga shtëpia: blerje të nevojshme, vizitë tek mjeku ose stërvitje brenda 1 km largësi nga adresa e tyre e banimit.

Të ngjajshme