Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, MKRS organizon Muajin e Rinisë

3 Gusht, 2021 - 9:41 pm

Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka organizuar Muajin e Rinisë qe do të shënohet me një sërë aktivitetesh.

Njoftimin për nisjen e Muajit të Rinisë, e ka bërë ministri i Kulturës Hajrullah Çeku, i cili shton se gjatë këtij organimzimi do të adresohen çështje të rëndësishme për të rejat dhe të rinjtë përfshirë punësimin, migrimin, integrimin dhe shëndetin.

Postimi i plotë:

Me gjithë sfidat që kanë, të rinjtë e Kosovës kanë talentin të shkëlqejnë krahë moshatarëve nga shtetet e zhvilluara. Me nisjen e Muajit të Rinisë, ne nderojmë angazhimin dhe potencialin e këtij brezi.

Në bashkëpunim me partnerë të Ministrisë, gjatë gushtit do të zbatojmë 13 programe që adresojnë çështjet më të rëndësishme për të rejat dhe të rinjtë, përfshirë punësimin, migrimin, integrimin dhe shëndetin.

Kemi bërë hapa konkretë drejt një politike të re kombëtare për rininë. Synojmë koordinim më të mirë shtetëror për zhvillimin e rinisë dhe kanalizim të potencialit rinor për zhvillimin e vendit.

I uroj të rejat dhe të rinjtë e Kosovës për Muajin e Rinisë, paçin të sotme dhe të ardhme të ndritur në shtetin e tyre./KultPlus.com

Të ngjajshme