Përparim Rama me thirrje për qytetarët që të marrin pjesë në regjistrimin e popullsisë gjatë prillit

25 Nëntor, 2023 - 12:00 pm

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, u ka bërë thirrje qytetarëve që të marrin pjesë në regjistrimin e popullsisë, që do të fillojë në muajin prill të vitit 2024.

Rama ka thënë se regjistrimi i Popullsisë është tejet i rëndësishëm për Kryeqytetin, “pasi nëse Kryeqyteti si institucion e po ashtu Qeveria e Republikës së Kosovës kanë një regjistër të saktë të popullsisë, mund të ndajnë burimet dhe shërbimet në mënyrë të drejtë dhe efikase sipas nevojave të popullsisë”.

Sipas Ramës, kjo përfshinë ndarjen e fondeve, infrastrukturës, shërbimeve shëndetësore, arsimit, dhe shërbimeve të tjera publike.

Ndryshe, regjistrimi i popullësisisë ishte paraparë që të fillonte në muajin nëntor, por që ka dështuar. Tash është caktuar të fillojë nga muaji prill i vitit të ardhshëm./ KultPlus.com

Të ngjajshme