Pleqnari nga Peja që përveç zgjidhjes së ngatërresave, merret edhe me zeje

1 Nëntor, 2020 - 10:28 pm

Pleqnari Haxhi Lajçi nga Peja përveç zgjidhjes së ngatërresave merret edhe me punëtorinë e tij të vogël. Ai thotë se me këtë zeje dikur mbanin familjen.

Brenda punëtorisë së tij të vogël, Lajçi thotë se e largon lodhjen dhe stresin që i akumulohet nga zgjidhja e ngatërresave.

Këtë zeje thotë se e ka trashëguar nga gjyshi i tij.

Përveç zanatit ka trashëguar edhe mjetet e punës qindravjeçare nga të parët e tij.

Për Lajçin kjo nuk është vetëm mjeshtri, por edhe art.

Shumicën e punimeve të cilat i realizon me mund e djersë, Rrahman Lajçi, i dhuron për organizata joqeveritare por edhe bashkëatëdhetarët të cilët shumicën e rasteve edhe ia shpërblejnë mundin./rtk/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme