Prelvukaj: Ti që zgjedh për konsum një produkt serb, të rrënohet çdo e drejtë për të manifestuar atdhedashurinë

4 Janar, 2023 - 1:16 pm

Në vazhdimësi bëhet thirrje për bojkotimin e produkteve serbe dhe mbështetjen e produkteve vendore.

Bojkotimi i produkteve serbe është mënyra më e mirë se si shqiptarët mund ta parqesin anën e tyre patriotike.

Një thirrje të tillë për vetëdijesim e ka bërë edhe artisti Genc Prelvukaj i cili përmes një postimi në rrjetet sociale e konsideron një njeri të ligë, shqiptarin që zgjedh të konsumoj një produkt serb.

Tutje Prelvukaj konsideron që një shqiptari i cili konsumon produkte serbe, i rrënohet çdo e drejtë për të manifestuar atdhedashurinë në gjëra të tjera.

Ky është postimi i plotë i Genc Prelvukaj:

Nuk e di sa njeri i ligë duhet të jesh, sa shqiptar i dobët dhe sa mungese patriotizmi duhet të kesh, kur para çdo lloj produkti kroat, gjerman, italian, anglez apo vendor, ti zgjedh për konsum një produkt serb.

Këtu të rrënohet çdo e drejtë për të manifestuar atdhedashurinë në gjëra tjera. Për çfarë arsye feston 28 Nentor e 17 Shkurt, pozon me shqiponjë në gjoks, viziton Krujë e Prekaz, apo vishesh kuq e zi në ndeshje, kur në nderim të atyre që ranë, u burgosën, helmuan, përndjekën dhe pushkatuan ti nuk bën një sakrificë aq minore, bojkotin ?

Dhe mos u ndikoni nga ata analistë apo portale që ju thonë se iniciativa të tilla nuk janë të dobishme, sepse lehtësisht mund të jenë importuesit e mallrave serbe sponzorët e bizneseve të tyre. Në fund të fundit edhe nëse dëmi kundrejt ekonomisë serbe përkthehet vetëm në 1%, e mira jonë është diku tjetër: tregojmë se kemi dinjitet dhe respekt për vetën. / KultPlus.com

Të ngjajshme