Prezantohet projektligji për pagat, koeficientët për zyrtarët publikë

15 Shtator, 2022 - 10:55 am

Nga sot ka dalë në konsultim publik Projektligji për pagat për sektorin publik, ku të gjitha palët do të kenë mundësi të japin mendimet e tyre për 15 ditë pune, shkruan KultPlus.

Pas publikimit të plotë të dokumentit, Kryeministria ka nxjerrë edhe koeficientët e propozuar për të gjithë punonjësit e shtetit, që sipas tyre propozohet të jetë paga.

Presidenti i vendit ka koeficientin më të lartë, pra 18, i ndjekur nga Kryetari i Gjykatës Kushtetuese me 17.5 dhe më pas Kryeministri dhe Kryetari i Kuvendit të Kosovës me 17.

Kryetari i kryeqytetit propozohet të ketë koeficientin e pagës 15 dhe më poshtë kryetarët e bashkive të tjera.

Në gjyqësor kryeson kryetari i Gjykatës Supreme me koeficient 17. E njëjta gjë pritet të jetë edhe për kryeprokurorin e shtetit.

Komandanti i FSK-së ka koeficient 15, kurse me 0.5 më pak vjen drejtori i përgjithshëm i Policisë së Kosovës.

Në fund, mësimdhënësit në shkollat e mesme të lartë është propozuar të vlerësohen me koeficient prej 5.8.

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka njoftuar se Projektligji për Paga ai për Zyrtarët Publikë nga e enjtja do të jenë në konsultim publik, të hapur për 15 ditë. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme