Pyetja kurioze e vajzes 3 vjeçare që dërgoi në shpikjen e kamerës “polaroid”

26 Nëntor, 2020 - 4:50 pm

Kamerat sot kanë arritur një zhvillim tejet të madh, njësoj si gjithë paisjet e tjera dhe teknologjia. Mirëpo, kamera e parë e njohur si “polaroid” u shit para 75 viteve, shkruan KultPlus.

Ishte 26 nëntori i vitit 1948 kur kamera e parë nga firma “Polaroid” u shit për 89,75 dollarë në Boston në departamentin e dyqanit Jordan Marsh.

Kjo kamerë do ta kishte një rëndësi të veçantë, sepse do të kthehej në model për shumë kamera në 15 vitet e ardhshme.

Shpikësi i kësaj kamere është Edwind Land, ku edhe ky mjet pastaj e ka marrë emrin “Land kamera”, e cila është një model i vetë-zhvillimit të kamerës së filmit, e prodhuar nga firma “Polaroid” midis 1948 dhe 1983. Pas pensionimit të Edwin Land, emri ‘Land’ u hoq nga emri i kamerës.

Ndërkaq gjeneza e kësaj shpikjeje qëndron në pyetjen e vajzës 3 vjeçare të Landit, se pse ajo nuk mund ta shihte fotografinë që sapo e kishte shkrepur. Kësisoji, kjo pyetje e dërgoj Edwind Land në Kamera Polariod Land në vitin 48.

Modeli i parë i disponueshëm komercial ishte Modeli 95, i cili shtypi për 1 minutë foto me ngjyrë “sepia”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme