Qyteti rumun ku varrezat gjenden në rrugën “Ringjallja” dhe burgu në rrugën “Liria”

11 Nëntor, 2019 - 11:30 am

Është një qytet në Rumani që shumë njerëz do t’i bëjë të qeshin – përveç banorëve të tij.

Qyteti quhet Caracal dhe është i famshëm për shumë gjëra qesharake, si dhe burim i pashtershëm i shakave, transmeton Koha.net.

Më poshtë, ueb-faqja “romaniaexperience” ka sjellë disa prej emërtimeve qesharake që mund t’i gjeni në këtë qytet:

– Ora në stacionin hekurudhor përdor numra gabim romak për numrin 4 (në vend të numrit IV, aty e gjeni IIII). Mund ta shihni foton më poshtë:

Image

– Kulla e vrojtimit të zjarreve gjendet në qytetin e djegur.

– Dera kryesore e stacionit policor është vjedhur.

– Varrezat gjendet në rrugën “Ringjallja”.

– Burgu gjendej në rrugën “Liria” (zyrtarisht e quajtur “Rruga Iancu Jianu”, por nga banorët lokalë është quajtur vazhdimisht si “Liria” apo “Liberty”).

– Ata kanë një shkollë që quhet Shkolla Numër 2.

Faqja thekson se disa prej gjërave të mësipërme kanë hyrë në kulturën e popullit dhe konsiderohen se janë në rregull nga shumë rumunë. / KultPlus.com

Të ngjajshme