Raporti i ‘The Economist’: Shqipëria vendi i 8 në botë me përmirësimin më të madh të demokracisë

2 Shkurt, 2023 - 9:30 pm

Shqipëria është vendi i 8 në botë me përmirësimin më të madh të demokracisë përgjatë vitit 2022. 

Ka qenë raporti i ‘The Economist’ që e ka renditur Shqipërinë në dhjetëshen e parë në botë.  Ky është viti i tretë radhazi që Shqipëria është përmirësuar në Indeksin e Demokracisë.

Sa i përket renditjes totale, Shqipëria ka përmirësuar 4 vende pasi raporti i “The Economist” për indeksin e demokracisë gjatë vitit që kaloi e rendit Shqipërinë në vendin e 64 nga vendi i 68, që ishte në vitin 2021 dhe 71 në 2020-n. Më mirë në rajon vijon të mbetet Mali i Zi në vendin e 61 ndërsa është përkeqësuar Serbia, që zbriti në vendin e 68. Maqedonia është përmirësuar me një pikë, duke u ngjitur në vendin e 71./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme