Rezidenca 17 hapet nesër në shtëpinë e Hivzi Sulejmanit

17 Gusht, 2022 - 1:29 pm

Shtatëmbëdhjetë do të bëjë hapjen e Rezidenca 17 në shtëpinë e Hivzi Sulejmanit, në lagjen Taslixhe më datë 18 gusht, përcjellë KultPlus.

Rezidenca 17 është program rezidencial që zbatohet disa herë gjatë gjithë vitit. Artist/e dhe kurator/e ftohen përmes thirrjeve të hapura për t’iu bashkuar rezidencave tematike lokale dhe rezidencave e shkëmbimeve ndërkombëtare. Rezidencat artistike kontribuojnë në rritjen e rrjeteve mes artistëve por edhe në kërkimin dhe prodhimin e veprave të artit të cilat trajtojnë tema sociale përmes praktikave të ndryshme të artit bashkëkohor krahas kushteve që këto praktika sot zbatohen.

“Një pjesë e madhe e punëve në funksionalizim të hapësirës tashmë ka përfunduar, falë bashkëpunimit me CHwB Kosova me kampin e organizuar për restaurim dhe ripërdorim të moblijeve të vjetra. Po ashtu edhe mbështetjes nga Kooperativa – Regional Platform for Culture dhe Komuna e Prishtinës me të cilën Shtatëmbëdhjetë vitin e kaluar nënshkroi marrëveshje për menaxhim dhe funksionalizim të objektit. Se çfarë forme kanë marrë hapësirat e brendshme të objektit dhe më shumë detaje do të shpalosen të enjten”, thuhet në njoftim.

Rezidenca 17 fillon në ora 18:00. / KultPlus.com

Të ngjajshme