Shitje rekord për manualin Apple II të nënshkruar nga Steve Jobs

25 Gusht, 2021 - 9:00 pm

Manuali historik i “Apple II”, kompjuterit Apple të prodhuar 41 vjet më parë dhe i firmosur nga Steve Jobs, u shit në ankand për 800 000 dollarë.

Blerësi është Jim Irsay, pronar i Indianapolis Colts, një ekip profesionist futbolli i Ligës Kombëtare të Futbollit.

Manuali me 196 faqe ka qenë i nënshkruar nga Jobs dhe CEO i dytë i kompanisë, Mike Markkula, dhe daton tre vjet pas lëshimit të pajisjes në 1977.

“Julian, brezi yt është i pari që rritet me kompjuterë. Shko ndrysho botën! Steven Jobs, 1980″, shkroi themeluesi i ndjerë i gjigantit amerikan, në moshën 25 vjeç.

Juliani në fjalë është Julian Brewer, djali i një ish-shpërndarësi të produkteve të Apple, i cili u vizitua nga Jobs dhe Markkula gjatë një fushate promovimi në vend.

Apple II rezultoi të ishte një produkt shumë i rëndësishëm për tregun e kompjuterëve, pasi ishte ndër të parët që synonte konsumatorët tradicionalë dhe jo vetëm kompanitë.

Ndërsa Apple I ishte kryesisht për hobistin, me më pak se 200 njësi të prodhuara, Apple II me të vërtetë” ndryshoi botën “duke i dhënë rreth 6 milion shtëpive dhe bizneseve shijen e tyre të parë të kompjuterëve personalë.

Të ardhurat e Apple II i lejuan kompanisë në ato vite të fluturonte në bursë. / atsh / KultPlus.com

Të ngjajshme