Sot nënshkruhen pesë marrëveshje bashkëpunimi mes Kosovës dhe Shqipërisë në fushën e kulturës

27 Nëntor, 2021 - 9:00 am

Sot, në Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit, Tiranë, duke filluar nga ora 11:00, do të mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë.

Në takimin dypalësh mes dy delegacioneve kryesuar nga ministrat Znj. Elva Margariti dhe Z. Hajrulla Çeku, do të nënshkruhen marrëveshjet si në vijim:

– Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Bibliotekës Kombëtare e Shqipërisë dhe Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”;

– Protokolli i bashkëpunimit midis Teatrit Kombëtar të Operas, Baletit, Ansamblit Popullor (TKOBAP) të Republikës të Shqipërisë dhe Operës, Filharmonisë, Baletit Kombëtar të Kosovës dhe Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve “Shota” të Republikës të Kosovës;

– Marrëveshje bashkëpunimi midis Muzeut Historik Kombëtar të Shqipërisë dhe Muzeut Kombëtar të Kosovës;

– Marrëveshje bashkëpunimi midis Parkut Arkeologjik Kombëtar Apolonia dhe Parkut Arkeologjik Ulpiana;

– Marrëveshje bashkëpunimi mes Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës./KultPlus.com

Të ngjajshme