Stavileci: Shqipëria e paaftë për ta mbajtur shtetin, Kosova për ta bërë

25 Shkurt, 2023 - 9:24 am

Stavileci shte një nga profesorët më të nderuar të Fakultetit Juridik të Universitetit të Prishtinës si dhe një nga akademikët më të respektuar në Kosovë dhe trojet shqiptare.

Ndër thëniet e tij sot veçojmë atë kur është pyetur se çfarë kanë të përbashkët Shqipëria dhe Kosova:

Më kanë pyetur se çfarë kanë të përbashkët Shqipëria dhe Kosova?

Jam përgjigjur shkurt:
Shqipëria dhe Kosova kanë të përbashkët paaftësinë:
në Shqipëri “për ta mbajtur shtetin”;
në Kosovë “për ta bërë shtetin”.
Kam tërhequr vërejtjen se “shteti nuk është mall që shitet në treg”./ KultPlus.com

Të ngjajshme