Studentët e cilit universitet po eksplorojnë planetin Mars?

20 Mars, 2023 - 5:30 pm

A e keni ditur se ASU është duke eksploruar Marsin? Profesorët, hulumtuesit, stafi dhe studentët e Universitetit Shtetëror të Arizonës kanë marrë pjesë në mbi 20 misione hapësinore dhe janë gati të udhëheqin misionet e NASA Psyche dhe LunaH-Map. ASU është shtëpia e Shkollës për Eksplorimin e Tokës (the School of Earth and Space Exploration) dhe Hapësirës dhe ka një reputacion të shquar për inxhinierinë hapësinore, hulumtimin dhe inovacionin.

ASU ka krijuar dhe ka përdorur instrumente si Europa Thermal Emission Imaging System për teleskopët Europa Clipper dhe ShadowCam për t’i mbështetur misionet shkencore në Hënë, asteroidë dhe planete duke e përfshirë Marsin. Shkencëtari planetar dhe profesori i ASU, Jim Bell është hulumtuesi kryesor i NASA-s për Mastcam-Z, një lloj kjo kamere që është montuar në Mars. 

ASU poashtu është duke punuar me Forcën Hapësinore të SHBA-ve (Space Force) përmes programit të tyre të Partneritetit Universitar për të krijuar mundësi për hulumtime të klasit botëror, fuqi punëtore dhe zhvillim lidershipi për të siguruar interesat e vendit dhe për të ruajtur avantazhin në hapësirë.

ASU u emërua universiteti më inovativ në vend për tetë vjet radhazi nga US News & World Report dhe konsiderohet si një nga universitetet kërkimore me rritjen më të shpejtë në SHBA. Universiteti gjithashtu renditet i gjashti në nivel kombëtar për shpenzimet e kërkimit – mbi 677 milion dollarë në 2021 – mes universiteteve që nuk kanë shkollë mjekësore dhe, i treti në nivel kombëtar për shpenzimet kërkimore të financuara nga NASA.

Të fundit

Të ngjajshme