Studenti kosovar punësohet ende pa i përfunduar studimet

25 Janar, 2021 - 5:06 pm

Edonis Shoshi, student në Departamentin Shkenca Kompjuterike në Kolegjin Universum ka filluar angazhimin si freelancer për kompani të ndryshme qysh nga viti i parë i studimeve. Ai tashmë ka realizuar mbi 15 projekte për kompani të ndryshme. 

Për angazhimin e tij Edonisi thotë “Punën si freelancer e kam filluar që një vit, dizajnoj dhe testoj kasa të paisjeve të ndryshme elektronike në 3D. Deri tani kam përfunduar mbi 15 projekte për kompani të ndryshme. Për këtë sukses i jam mirënjohës Kolegjit Universum dhe Prof. Musa Rama, pasi në kohë rekord 4 muaj kam arrit ta mësoj programin me të cilin po punoj dhe kam filluar angazhimin tim si freelancer”.

Pra fal planprogramit dhe angazhimit të profesorëve studentët e Kolegjit Universum gjatë gjithë vitit angazhohen në projekte reale dhe krijojnë prototipe të ndryshme përmes paisjeve harduerike sipas metodës “Learning by Doing” dhe informatave “State of the Art in Technology“.

Përmes projekteve të tyre ata po krijojnë paisje të cilat ndikojnë pozitivisht në mirëqenjen e komunitetit duke krijuar lehtësira në jetën reale të njerëzve. Projekte te tilla si dora robotike, smart home, smart stick for blind people, alarm systems dhe shumë paisje të tjera. 

A dëshironi edhe ju të angazhoheni në projekte reale që nga viti i parë, TRANSFERO STUDIMET në Kolegjin Universum. Apliko këtu https://www.universum-ks.org/apliko/
Kolegji Universum është kolegji më inovativ në Kosovë, i renditur në Top 1000 shkollat më të mira të biznesit në botë nga Agjencia Eduniversal.  

Për më shumë informata rreth projekteve dhe aktiviteteve që angazhohen studentët që nga viti i parë në Kolegjin Universum ndiqni në facebook & instagram, kontaktoni në [email protected] apo telefononi në +383 44 144 062.

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)

Të ngjajshme