‘Taste the TV’ – ekrani i televizorit që mund ta shijoni

24 Dhjetor, 2021 - 12:07 pm

Një prototip i ekranit televiz cili mund të imitojë shijet e ushqimit është zhvilluar nga një profesor japonez, raporton Reuters, përcjell KultPlus.

Pajisja është quajtur “Taste the TVdhe është e pajisur me 10 bombola që rrotullohen në ekran dhe spërkasin një film plastik me shije të ndryshme.

Profesori Homei Miyashita i Universitetit Meiji, sugjeroi se mund të përdoret për të trajnuar kuzhinierë në distancë.

Nëse do të bëhej komercialisht, televizori do të kushtonte 875 dollarë siç e vlerësoi profesori.

“Qëllimi është që të mundësohet që njerëzit të kenë përvojën e diçkaje si të hahet në një restorant në anën tjetër të botës, edhe kur qëndrojnë në shtëpi”, tha ai për Reuters.

Ai thuhet se është në bisedime me prodhuesit për aplikime të tjera të mundshme të teknologjisë së spërkatjes së shijes, të tilla si shtimi i shijeve të tjera. /KultPlus.com

Give it a taste: Japanese professor creates 'tele-taste' TV screen | Daily  Sabah

Të ngjajshme