Themelohet mekanizmi për dokumentimin e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë

10 Nëntor, 2021 - 1:01 pm

Sot në mbledhjen e Qeverisë është miratuar themelimi për mekanizmin për dokumentimin e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovës.

Kryeministri Albin Kurti në mbledhje tha se dokumentimi i krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë do t’i shërbej edhe edukimit dhe ngritjes së vetëdijes që vendi ynë të mos shoh më përsëritje të historive të dhimbshme të krimeve të kryera.

“Kanë kaluar 22 vite pas luftës dhe adresimi i krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë është shumë larg ndaj asaj që ne duam e që neve na duhet. Shkeljet e rënda të drejtave të njeriut, krimet e luftës do të trajtohen nga mekanizimi për dokumentimin e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme