Tirana shpallet “Kryeqyteti Mesdhetar i Kulturës dhe Dialogut” për vitin 2025

9 Maj, 2024 - 4:25 pm

Tirana është shpallur Kryeqyteti Mesdhetar i Kulturës dhe Dialogut për vitin 2025.

Ministri i Ministrisë së Kulturës, Blendi Gonxhja ka reaguar për lajmin në facebook duke thënë sa më poshtë se do të mbështerin aktivisht organizatat dhe skenën e pavarur artistike.

“Si MEKI, ne do mbështesim aktivisht organizatat dhe skenën e pavarur artistike, e në vijim jemi zotuar të rrisim këtë mbështetje duke adresuar çdo sfidë me të njëjtin ritëm siç po rritet dinamizmi i kryeqytetit tonë. Vizioni jonë për të ardhmen – një vizion që feston diversitetin, gjithëpërfshirjen dhe shkëmbimin e ideve midis popujve tanë”, ka thënë ai.

Tutje, Gonxhja është shprehur se në bashkëpunim me Unionin për Mesdheun, Anna Lindh Foundation dhe Bashkinë e Tiranës, janë gati të shkëlqejnë në skenën ndërkombëtare të kulturës dhe dialogut.

“Viti 2025 premton plot aktivitete që do të nxisin krijimtarinë, promovimin e dialogut, ndërgjegjes qytetare e përqafimit të fuqisë transformuese të artit e kulturës”,ka shtuar ai./KultPlus.com

Të ngjajshme