TKOB dërgon në Vlorë muzikën e filmave shqiptarë

10 Korrik, 2024 - 12:29 pm

Projekti “Opera on Tour” i Teatrit Kombëtar të Operas e Baletit, çon sonte në Vlorën e flamurit e të pavarësisë, një mbrëmje dedikuar muzikës dhe kompozitorëve të shquar shqiptarë, të cilët me krijimet e tyre i dhanë jetë filmave shqip.

Kjo mbrëmje mbledh së bashku solistët Etrita Ibrahimi, Renisa Laçka, Gerald Murrja dhe Biorn Hoxha, së bashku me Korin dhe Orkestrën Simfonike të Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit nën dirigjimin e maestro Dritan Lumshit.

Artistët e TKOB-së, këtë mbrëmje do të jenë me koncertin “Kinostudio” në Lungomaren e Vlorës. Muzika e filmave shqiptarë si “Lulëkuqet mbi mure” , “Përtej mureve të gurta”, “Mëngjese lufte” apo dhe “Pylli i lirisë” janë pjesë të koncertit.

Përmes “Opera on Tour” janë zhvilluar dhe koncerte të tjerë më parë, që kanë përcjellë te publiku program të pasur muzikor, ndërsa ndalesa e radhës për artistët e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit do të jetë në qytetin e bregdetar ku aktualisht ka edhe një numër të shtuar turistësh./atsh/KultPlus.com

Të ngjajshme