Viti 1980, Arbëreshët e Zarës kremtojnë Zojën Loretska (FOTO)

15 Maj, 2021 - 9:29 pm

Shoqata Zadar Arbanas e arbëreshëve të Zarës mban zakonisht më 10 maj aktivitete që lidhen me Naše Gospe (Zonja Jonë) dhe atë të 10 dhjetorit Zonjës Loretska. Këtë vit për arsye të Pandemisë këto ditë nuk u mbajtën.

Në fotot e publikuara nga arbëreshi i Zarës Dario Tikulin jane foto të viteve ’80 ku tregojnë faltoren Zadar Maria, Zonja e Mrekullisë Arbanase.

Në këto foto shfaqet dhe pastori arbanas Don Ivo Nikpalj, i cili prej gjashtë brezash i qëndroi besnik romës dhe Kishës në Kroaci./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme