Zuckerberg, njeriu që ua mori botën të gjithëve, për ta shijuar i vetëm

7 Shtator, 2020 - 10:20 am

Facebook është bërë një mënyrë jetese, një element pa të cilin askush nuk do të mund të paramendonte jetën, i cili shpesh përdoret për çështje personale e herë për profesionale, shkruan KultPlus.

Facebook u krijua në rrethana të çuditshme, duke nisur si diçka e thjeshtë për t’u bërë më vonë në rrjetin më të madh social në botë.

Facebook u themelua nga Mark Zuckerberg me shokët e dhomës dhe shokët studentë Eduardo Saverin, Andreë McCollum, Dustin Moskovitz dhe Chris Hughes.

Antarësimi në faqe fillimisht u kufizua nga themeluesit te studentët e Harvardit, por u zgjerua në kolegjet e tjera në zonën e Bostonit, në Ivy League, dhe në Universitetin Stanford. Gradualisht u shtua mbështetja edhe për studentët në universitete të ndryshme përpara se të hapej për studentët e shkollave të mesme dhe përfundimisht për këdo mbi 13 vjeç.

Megjithatë, sipas një ankete të Consumer Reports e realizuar në maj 2011, janë 7.5 milionë fëmijë nën 13 vjeç me një llogari dhe 5 milionë nën 10 vjeç, duke shkelur kushtet e shërbimit të faqes. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme