Zvicra ndan 10 miliardë franga për bizneset e prekura nga koronavirusi

15 Mars, 2020 - 7:10 pm

Pakoja financiare që u ofrua nga qeveria zvicerane është 10 miliardë franga për kompanitë e prekura nga koronavirusi.

Është bërë e ditur nga Qeveria Zvicerane se do të vë në dispozicion 10 miliardë CHF për bizneset e goditura nga epidemia e quajtur koronavirus, transmeton albinfo.ch.

Janë paraparë këto miliarda franga për kompensim në punë me kohë të shkurtër dhe ndihmën ekonomike të urgjencës

Këshilli Federal është i vetëdijshëm se masat kanë pasoja të mëdha ekonomike. Prandaj ai dëshiron të ndihmojë ekonominë shpejt dhe unburokratikisht.

Qëllimi kryesor është vazhdimi i pagimit të pagave për punonjësit.

Për këtë, qeveria zvicerane  ka në dispozicion rreth 10 miliardë CHF për ndihma emergjente nga një larmi fushash. /Albinfo.ch / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme