“Ali Podrimja të shpallet poet malazez, se veç malazezët mund të duan të mos ndajnë tokë”

28 Shkurt, 2018 - 6:58 pm


Arbër Zaimi

Arbër Zaimi në rrjetin e tij social Facebook ka zgjedhur një paralele në mes të shkrimtarit Ali Podrimja dhe situatë politike aktuale në Kosovë.

Po e sjellim këtu reagimin e Arbrit, një aktivist politik por edhe një djalë i njohur për shkrimet e tij letrare.

– – – –

PDK, LDK, Nisma dhe AAK themelojnë komision parlamentar për problemin “Podrimja”.

Ky komision duhet të shqyrtojë punën e vjershës problematike antiqeveritare të poetit të vdekur Ali Podrimes:

“Tokë me nda nuk kam
Hasmi në pidh t’samës
Me vdekë duhet mësue
Qençe nuk jetohet më.”

Komisioni duhet të punojë në tre drejtime.

A) Të shkruajë një vjershë të re, dhe të heqë nga librat vjershën e vjetër antiqeveritare. Vjersha e re duhet të jetë kështu:

“Tokë edhe ashtu nuk kam
Nanën e çoj vetë te hasmi
Me mbijetue mjafton injoranca
Qençe dua me ikë prej këtu”

Por edhe kjo vjershë e re duhet përdorur vetëm përkohësisht, sepse në plan afatgjatë, pas dy-tri mandatesh qeverisje e PDK me ndihmën e LDK, AAK dhe Nisma, vjershat që do të mësohen nga fëmijët në shkolla do të kenë rimë dhe simetri perfekte, do të jenë postmoderne në frymën e kohës dhe do të jenë kështu:

“Ham hum ham hum
Hum ham hum ham
Ham hum ham hum
Hum ham hum ham”

B) Të sigurohet që gjeneratat e reja të kenë shkolla të shkatërruara, sidomos në aspektin e historisë dhe letërsisë kombëtare, se ashtu harrohet e përbashkëta, dhe mundësohen më lehtë përparimet e proceseve.

C) Ali Podrimja të shpallet poet malazez, se veç malazezët mund të duan të mos ndajnë tokë.

Të ngjajshme