“Duhen shumë mend që të mund të shoqërohesh me njerëz pa mend”

1 Qershor, 2022 - 7:45 pm

Sami Frashëri është një autor shumë i njohur, i cili ishte një shkrimtar, filozof dhe dramaturg shqiptar, dhe një figurë kryesore e Rilindja Kombëtare, lëvizjes së Rilindjes Kombëtare Shqiptare të fundit të shekullit të 19-të, së bashku me dy vëllezërit e tij Abdyl dhe Naim. Ai fitoi një vend në historinë e letërsisë osmane si një autor i talentuar nën emrin Şemseddin Sami Efendi dhe kontribuoi në reformimin e gjuhës turke osmane, përcjell KultPlus.

KultPlus iu sjellë një prej thënieve të tij më të njohura.

“Duhen shumë mend që të mund të shoqërohesh me njerëz pa mend”. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme