Grand Tour – një shëtitje e shkurtër përmes poezisë evropiane

3 Qershor, 2019 - 4:53 pm

Me 19 qershor në kryeqytet vjen një ngjarje e poezisë evropiane.

Me: Daniela Danz, Ervina Halili, Sonja Harter, Arben Idrizi, Blerina Rogova-Gaxha, Raphael Urweider and Jan Wagner

Jan Wagner dhe Federico Italiano, poetë dhe redaktorë, nisën një udhëtim poetik nëpër Evropë – nga këshilla më të ftohta dhe më veriore të kontinentit, nëpër pyje të harlisur dhe në fusha të hapura, deri në shiritat e butë të tokës përgjatë bregdetit të Mesdheut. Përshtypjet e tyre mbi tokën dhe popullin regjistrohen në librin e ri të botuar “Grand Tour”, një antologji e shtrirë e poezisë bashkëkohore evropiane.
Si pjesë e “Ditës së Gjuhës Gjermane / Tage der deutschen Sprache” në Prishtinë antologjia do të paraqitet nga një kor i vërtetë poetësh. Në skenë, Jan Wagner do të bashkohet me Daniela Danz (D), Sonja Harter (A), Raphael Urweider (CH) si dhe Ervina Halili, Arben Idrizi dhe Blerina Rogova-Gaxha.

Ngjarja do të zhvillohet në gjuhën gjermane me përkthim në gjuhën shqipe dhe do të mbahet në Qendrën Multimedia me fillim prej orës 19:00. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme