Kallamoqi s’ka sabër

23 Gusht, 2018 - 11:22 pm

Anton Çetta ishte njëri ndër intelektualët dhe folkloristët më të shquar në Kosovë. Kontributin më të madh e dha si profesor i Fakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës dhe si punëtor shkencor i Institutit Albanologjik të Prishtinës.

Nga viti 1945 ai u morr intenzivisht me mbledhjen e krijimtarisë letrare gojore shqiptare, që u botua në disa vëllime e që paraqet një thesar të trashëgimisë sonë shpirtërore.

KALLAMOQI S’KA SABËR
(Ibërticë,Gollak)

Ni hoxhë,me nifarë tubimi,kish pasë thanë se veç me sabër u bahet ballë të tana punëve.Njani po i thotë:
-Veç ni punë,hoxhë efeni nuk ka sabër.
-Cilla?
-Kallamoqi,kur t’bahet m’u prashitë,s’ka sabër.

Të fundit

Të ngjajshme