Kërcënohet sërish autorja JK Rowling

21 Shkurt, 2023 - 8:00 pm

Lëvizja e JK Rowling në diskursin politik, në lidhje me personazhet transgjinorë në librat e saj të Harry Potter, si dhe jetën e përditshme, e ka bërë atë një figurë tepër të diskutueshme.

Ndonëse nuk është më thjesht ofruese e teksteve, Rowling është bërë disi një aktiviste për ata që kundërshtojnë përfshirjen transgjinore.

Ka pasur lëvizje për të ndaluar mbështetjen e projekteve të saj, duke përfshirë videolojën e sapopublikuar “Hogwarts Legacy”.

Grindja ka kaluar në një nivel të ri ashpërsie kohët e fundit, me autoren. Ajo po përballet me një kërcënim të ri me vdekje.

Ajo që është unike për këtë kërcënim të veçantë ishte fakti që vinte nga një autor tjetër./gazetashqip

Të ngjajshme