“Kur ju doni dikë, e doni ashtu si është, dhe jo si dëshironi ju që të jetë”

9 Shtator, 2020 - 11:54 pm

Thënie nga Leo Tolstoy

1.“Në botën tonë, të gjithë mendojnë për ndryshimin e njerëzimit, por askush nuk mendon të ndryshojë veten.”

2. “Çdo gjë i vjen në kohë, atyre që dijnë të presin.”

3. “Të gjitha familjet e lumtura ngjajnë me njëra-tjetrën, çdo familje e pakënaqur është i pakënaqur në mënyrën e vet.”

4. “Gjërat e mëdha janë gjithmonë të thjeshta dhe modeste.”

5. “Dy luftëtarët më të fuqishëm janë durimi dhe koha.”

6. “Ne gjithmonë mendojmë se na duan ngaqë jemi të mirë, por kurrë nuk kemi as dyshimin, se të mirë janë ata që na duan ne.”

7. “Dashuria është jeta. Gjithçka që unë kuptoj, e kuptoj vetëm sepse dua.”

8. “Kur ju doni dikë, e doni ashtu si është, dhe jo si dëshironi ju që të jetë.”

9. “Humbëm sepse i thamë vetes që humbëm.”

10. “Të vërtetat më të mëdha janë të thjeshta.”

11. “E vërteta, ashtu si ari, duhet të fitohet jo duke u rritur, por duke e larë nga gjithçka që nuk është flori.”

12. “Një nga kushtet e para të lumturisë është që lidhja midis njeriut dhe natyrës të mos jetë prishur.”

13. “Vokacioni i çdo burri dhe gruaje është që t’u shërbejë njerëzve të tjerë.”

14. “Gabimi nuk mund të korrigjohet kurrë nga gabimi, dhe e keqja nuk mund të mposhtet me të keqe.”

15. “Lumturia nuk varet nga gjërat e jashtme, por nga mënyra se si ne i shohim ato.”

16. “Ka vetëm një kohë që është e rëndësishme – Tani! Kjo është koha më e rëndësishme, sepse ajo është e vetmja kohë kur ne kemi ndonjë fuqi.”

17. “Gabimi nuk pushon së qëni gabim, për shkak se shumica e ndan atë.”

18. “Dikush mund të jetojë madhërishëm në këtë botë, nëse di se si të punojë dhe si të dashurojë.”

19.”Rrokni momentet e lumturisë, dashurisë! Ky është realiteti i vetëm në botë, çdo gjë tjetër është marrëzi.”

– Leo Tolstoy

Të fundit

Të ngjajshme