“Me të gjithë arin e botës, nuk mund të blihet asnjë rrahje zemre”

28 Shkurt, 2020 - 9:30 am

Alfons de Lamartini ishte shkrimtar i shquar francez, poet dhe politikan i cili ka marrë pjesë në Revolucionin e vitit 1848 dhe shpalli Republikën e Dytë, shkruan KultPlus.

Pa dyshim ai është njëri nga figurat më të shkëlqyera të Romantizmit në Francë.

Sa i përket lirikës së tij, pjesa e veprës së tij janë poezitë plot ndjeshmëri të frymëzuar nga Julie Charles, ku gërshetohen temat romantike të natyrës, vdekjes e dashurisë.

Lamartini ishte mjeshtër i lirikës romantike, ai madje u admirua dhe nga Hygo.

Lamartini e propozoi Hygonë në postin e Minstrisë e Arsimit, duke e paraqitur si “fisnik, i qetë, bujar”.

Sot është 151-vjetori i vdekjes së tij. Më poshtë po japim njërën nga thëniet e tij më të njohura.

“Me të gjithë arin e botës nuk mund të blihet asnjë rrahje zemre, asnjë çast brishtësie” /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme