“Nëse besnikëria ndaj një partie është formë e patriotizmit, unë nuk jam patriot”

1 Nëntor, 2020 - 9:50 pm

Samuel Langhorne Clemens (30 nëntor 1835 – 21 prill 1910) njihet me emrin Mark Twain (Mark Tuejn), ishte një autor dhe humorist amerikan. Ai shquhet për novelat e tij, The Adventures of Tom Sawyer (Aventurat e Tom Sojerit, 1876), si dhe për (Adventures of Huckleberry Finn) (Aventurat e Hakëllberri Finit), e cila me vone njihej si “Great American Novel” (Novela e famshme Amerikane). Twain u rrit në Hannibal, Missouri, ku shkroi Huckleberry Finn dhe Tom Sawyer, te cilat i shkroi me makine shtypi.

KultPlus më poshtë ju sjellë një nga thëniet e tij më të famshme.

“Asnjë parti nuk e mban privilegjin për të më diktuar mua si të votoj. Nëse besnikëria ndaj një partie është formë e patriotizmit, unë nuk jam patriot. Nëse ka ndonjë ndryshim të vlefshëm në mes të një monarkisti dhe një Amerikani, është teoria se Amerikani mund të vendos për veten çka është patriotike e çka jo. Unë pretendoj atë ndryshim. Unë jam i vetmi person në mesin e 60 milionëve që kam privilegjin të përcaktoj patriotizmin tim”./ KultPlus.com

Të ngjajshme