Oprah Winfrey: Për të qenë të suksesshëm bëjini vetes këtë pyetje…

19 Mars, 2018 - 6:00 pm

Winfrey, e cila u ngrit nga askundi për t’u bërë një pionere e medias dhe miliardere e sukesshme, thotë: “Ky është me të vërtetë sekreti i suksesit tim”, gjatë një fjalimi në Kolegjin Smith.

Dhe pikërisht, të gjithë duam të dimë se kujt po i referohej, figura më e dashur amerikane që po përflitet se mund të kandidoj dhe për postin e presidentit në zgjedhjet e ardhshme.

Sekreti, shpjegon ajo, është “fuqia e shërbimit”. Por ju duhet të përuleni dhe të besoni se suksesi është i barabartë me shërbimin ndaj të tjerëve.

Ajo i referohet autorit të sukesshëm Gary Zukav, i cili beson se ju duhet të jeni të vetëdijshëm për atë që dini të bëni më mirë dhe se cili është qëllimi juaj në këtë botë – për çfarë duhet të shërbeni. Ajo flet për zbulimin e vetes.

Pyetja që Winfrey do që secili prej nesh ti bëj vetes është: Si mund të jem i dobishëm? Përkthimi: Cilat janë talentet unike që kam për të ofruar? Çfarë mund të bëj në mënyrë specifike?

Hapi 1: Besoni në arsyen “pse” prapa çdo gjëje që ju bëni. Duhet të besosh se po bën diçka kuptimplotë.

Hapi 2: Gjeni talentin tuaj unik dhe investoni gjithë veten tuaj në shërbim të qëllimeve tuaja. Ju duhet të përdororni vazhdimisht dhuratat që zoti ju ka dhënë.

Hapi 3: I pari je gjithmonë ti!! Nëse e vendosni veten të fundit dhe konsumoheni, nuk do të keni më asgjë për të tjerët, aq më pak për qëllimet që po përpiqeni të arrini. Kjo është mënyra se si Oprah Winfrey, e përcakton suksesin.

Të fundit

Të ngjajshme