“Përfito nga gjendja e mirë shpirtërore, sepse ajo vjen rrallëherë”

2 Dhjetor, 2017 - 6:51 pm

“Në qoftë se nga përtacia do të shtrihem në shtrat dhe do të më zërë gjumi, atëherë më mirë të vdesë.”

“Atdheut nuk i shërbejnë të gjithë në të njejtën mënyrë, por secili bën atë që di e ç’i ka dhënë Zoti.”

“Njerëzit prej të cilëve ne mësojmë, me të drejtë quhen mësuesit tanë, por jo kushdo që na mëson e meriton këtë emër.”

“Çdokush kthehet gjithmonë tek vetëvetja.”

“Kush ka lindur i mençur dhe ka një prirje të veçantë, gjen te vetëvetja ekzistencën më të mirë.”

“Mos luaj me dhimbjen tënde që shqyen si një skifter. Edhe shoqëria më e keqe të bën të kuptosh që je një njeri mes njerëzve të tjerë.”

“Edhe fjala më e lumtur kthehet në një moçal, nëse ai që e dëgjon e ka veshin e shpuar.”

“Përfito nga gjendja e mirë shpirtërore, sepse ajo vjen rrallëherë.”

“Del se një grumbull librash nuk janë shkruar që dikush të mësojë diçka nga to, por më shumë janë shkruar që lexuesi të hetojë se shkruesi i tyre dinte aq shumë.”

“Nuk do të isha ende në këtë botë, nëse për të lindur do të kisha pritur të më jepnin leje.”

– Johann W. Goethe

Të fundit

Të ngjajshme