Promovohen librat e dy shqiptareve në Ontario të Kanadasë

24 Maj, 2018 - 9:30 am

Shoqata Shqiptaro-Kanadeze ka rezervuar gjithmonë hapësirë për të afruar shqiptarë të ndryshëm me histori dhe jetë të ndryshme.

Këtë herë në shtëpinë e saj, ajo hapi dyert për dy emrat mjaft të shquar të jetës intelektuale në komunitetin shqiptar.

Sanije Gashi dhe Eglantina Mandia, ishin të ftuarat e nderit që do të mblidhnin përreth shumë gra e vajza të tjera e për t’u treguar se lidhja me librin bëhet edhe më e fortë me kohën.

Aktiviteti i zhvilluar pak ditë më parë do t’i jepte jetë krijimtarisë së gazetares e publicistes Gashi dhe shkrimtares e ish-mësueses Mandia, cilat këtë herë do të promovonin botimet përkatëse.

Aktivitetin e hapi Presidentja e Nderit, Ruki Kondaj duke përshëndetur të gjitha gratë e bordit Arta Tafaj, Irma Luli, Irene Breznica, Brunilda Mersini, Amarda Pone, mësuesen e gjuhës shqipe Mirka Hallidri, valltaren e njohur “Nderi i Kombit” Lili Cingu, si dhe surprizën e të ftuarve, Laura Albanese, Ministre e Emigracionit dhe Shtetësisë së Ontarios, tashmë mike e shqiptareve e jo vetëm në Kanada. Në këtë aktivitet Ambasada e Kosovës u përfaqësua me sekretaren e parë të Ambasadës Blerta Ademi.

Do të startonte me vëmendjen ndaj “Terrori 1998-1999” i Sanije Gashit e cila përloti të gjithë të pranishmit për kujtesën e fortë të dhimbjes së shkuar së popullatës kosovare ndaj regjimit serb.

Libri i Eglantina Mandia “Fytyra e Dashurisë”, u analizua nga Arta Tafaj, anëtare e bordit, duke theksuar mënyrën e të shkruarit, mirësinë dhe emocioni që të përshkron kur lexon tregimet e saj, për bukurinë e fjalës së përdorur dhe lexoi një shkrim tejet të bukur e emocionues.

Si çdo herë, Albanese i përshëndeti pjesëmarrësit dhe shkrimtaret dhe e quajti me vlerë të njihen figura të tilla të çmuara nga komuniteti nëpërmjet këtyre aktiviteteve. Ajo theksoi se gjatë krizës Kosovare 1999 ka qenë gazetare në “OMNI 1” dhe ka raportuar rreth ngjarjes, ndërsa librin e quajti një testament me shumë vlerë dhe premtoi që patjetër do ta lexojë./ ata

Të ngjajshme