Puna shkencore e Krenar Dolit, që lidhet me vendlindjen e tij Gjakovën, botohet në gjuhën angleze

29 Nëntor, 2023 - 10:40 am

Etnomuzikologu nga Instituti Albanologjik, Krenar Doli, një pjesë të mirë të studimeve të tij ja ka kushtuar Gjakovës e në veçanti është fokusuar në veshjet e grave dhe burrave të qytetit të Gjakovës.

Doli ka bërë të ditur sot se puna e tij kërkimoro – shkencore, me disa punime studimore të përzgjedhura, ka parë dritën e botimit edhe në gjuhën angleze.

Në ketë përmbledhje punimesh gjenden gjashtë punimet e fundit të Krenar Dolit, të botuara së fundi në vendet e ndryshme të botës, të cilat lidhen me vendlindjen e tij, Gjakovën, e që shtëpi botuese Eliva Books e pa të arsyeshme t’i botoj në një përmbledhje të veçantë punimesh.

Doli është shprehur shumë i lumtur për këtë publikim të ri në gjuhën angleze dhe shumë falënderues për të gjithë ata që e ndihmuan në këtë rrugëtim.

“Jam tej mase i lumtur, i emocionuar dhe i nderuar që puna ime kërkimoro – shkencore sot me disa punime studimore të përzgjedhura pa dritën e botimit edhe në gjuhën angleze.

Në ketë përmbledhje punimesh gjenden gjashtë punimet e fundit të miat të botuara së fundi në vendet e ndryshme të botës, të cilat lidhen me vendlindjen time, Gjakovën, e që shtëpi botuese Eliva Books e pa të arsyeshme t’i botoj në një përmbledhje të veçantë punimesh.

Me anë të këtij postimi gjej rastin t’a falënderoj nga zemra editorën e kësaj shtëpie botuese, Olga Sabazova, për përkushtimin e saj dhe për punën e saj këmbëngulëse në arritjen e kësaj marrëveshje bashkëpunuese. Gjithashtu dua të shpreh mirënjohje e falenderime për të gjithë ata persona që më ndihmuan në rrugëtimin tim te deritashëm.

Ju falenderoj nga zemra!”, shkruan Doli.

Libri mund të gjendet në:

https://www.elivabooks.com/en/book/book-1592515082

https://www.amazon.com/dp/B0CNLHV62G / KultPlus.com

Të ngjajshme