“Si mund madje vetëm ta mendosh dominimin mbi personin që e dashuron?”

2 Nëntor, 2017 - 9:38 pm

“Dominimi është një lloj urrejtje, inati, armiqësi. Si mund madje vetëm ta mendosh dominimin mbi personin që e dashuron? Ju do të donit ta shihnit plotësisht të lirë dhe të pavarur personin që e dashuroni; ju do t’i jepni atij më shumë individualitet.
Kjo është arsyeja që dashurinë unë e quaj si paradoksin më të madh: Ata janë aq të bashkuar sa që gati janë një, por prap edhe ne atë bashkimin e vetë ata janë individë. Individualitetet e tyre nuk zhduken, përkundrazi ato vetëm zgjerohen.”
– Osho

Të fundit

Të ngjajshme