Do të dalin në ankand dorëshkrime të panjohura të Marcel Proust

2 Maj, 2018 - 8:52 pm

Me datë 24 maj, Sotheby – Shtëpia e njohur e ankandeve do të vendosë në ankand rreth 70 dorëshkrime të shkrimtarit të njohur Marcel Proust.

Koleksioni deri tash i përkiste vajzës së të vetmes mbesë të shkrimtarit, me emrin Marie-Claude Mantel.
138 letra të botuesit të Proustit, Gallimard, mes tyre edhe një plan për veprën “Në kërkim të kohës së humbur” (A la Recherche du temps perdu), do të jenë pjesë e këtij ankandi.

Vetëm kjo korrespondencë dhe ky plan mendohet të shiten për rreth 150 mijë euro.

Madje, edhe një përkthim që Proust i ka bërë veprës së Ruskin mendohet se do të shitet në ankand rreth 10 mijë euro.

“Hija e vajzave të reja” është një prej dorëshkrimeve të Prostit që nuk ka dalë asnjëherë për publikim dhe që poashtu do të jetë pjesë e ankandit.

Shkrimtari francez lindi në vitin 1871 dhe vdiq në vitin 1922, në Paris të Francës. Puna e tij “A la recherché du temps perdu” është botuar në mes të viteve 1913 – 1927. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme