Thaçi dekoron albanologët nga Kalabria dhe Sicilia

26 Tetor, 2017 - 1:06 pm

Presidenti i vendit Hashim Thaçi, ka nderuar me Medaljen Presidenciale të Meritave albanologët nga Kalabria dhe Sicilia.

Françesko Altimari, Matteo Mandala dhe profesorin nga Prishtina, Anton Nik Berisha janë nderuar nga presidenti për kontributin e dhënë në fushën e studimeve albanologjike.

“Kontributi i tyre në fushën e historisë dhe letërsisë shqipe, në studimet gjuhësore dhe aspektet e tjera studimore është vlerë sa teorike aq edhe kulturore”, është shprehur presidenti.

Sipas Thaçit, studimet e tyre çojnë te emëruesi i përbashkët se, pavarësisht nga hapësira, vendi dhe koha, letërsia dhe gjuha shqipe e kanë identitet, integritet dhe vitalitet. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme