займ на карту онлайн потребительский кредит

Tre librat që Universiteti i Stanford u kërkon çdo studenti të ri t’i lexojë

Janar 4, 2018 - 2:10 pm

Të freskët nga entuziazmi që janë pranuar në universitetin më konkurrues në Amerikë, studentët e Universitetit të Stanfordit do të duan ta shfrytëzojnë verën për t’u çlodhur pak, por ky universitet përmes programit “Tre libra”, i nxit ata të jenë më të aftë për të menduar dhe studiuar për çështje të rëndësishme, përcjellë KultPlus.

Administratorët në Stanford dëshirojnë që studentet që vijnë të vazhdojnë të mendojnë në mënyrë kritike për çështje komplekse, dhe kështu kanë realizuar programin të quajtur “Tre Libra” , i cili çdo verë u sugjeron studentëve libra që të gjithë komuniteti duhet t’i lexojë dhe të diskutojë për to.

“Programi Tre Libra është projektuar për t’ju prezantuar përvojën e leximit, të menduarit dhe të diskutimit rreth temave sfiduese si anëtar i komunitetit intelektual të Stanfordit”, kishte thënë profesori i këtij universiteti Noah Diffenbaugh.

Diffenbaugh, udhëheqësi i programit dhe profesor i shkencës së sistemit të tokës, tha se tema e këtij viti bazoheshin në qëndrueshmërinë dhe barazinë.

“Të tre këto libra kanë pasur një ndikim të thellë tek unë dhe mendimet e mia,” shkroi ai. “Dhe, ashtu si secili prej këtyre librave ofron një ndjenjë shprese dhe optimizmi në rrethana jashtëzakonisht sfiduese, jam optimist se në diskutimin e këtyre sfidave mund të ndihmojmë njëri-tjetrin të gjejë një ndjenjë shprese për të ardhmen”, kishte treguar profesori Diffenbaugh.

KultPlus ju përcjellë tre librat që Stanford dëshiron që studentet e ardhshëm të lexojnë gjatë kësaj vere.


1. Homegoing, nga Yaa Gyasi

“Homegoing ndjek rrugët paralele të disa motrave dhe pasardhësve të tyre nëpër tetë breza: nga Bregu i Artë në Plantacionet e Misisipit, nga Lufta Civile Amerikane në Jazz Age Harlem. Romani i jashtëzakonshëm Yaa Gyasi ndriçon trashëgiminë e trazuar të skllavërisë si për ata që janë viktimizuar dhe ata që kanë arritur të qëndrojnë. Ky libër tregon se kujtimi i robërisë është shkruar në shpirtin e kombit tonë “.

2. “The Sixth Extinction: An Unnatural History’ nga Elizabeth Kolbert

“Në këtë libër Kolbert detajon dëshminë se aktiviteti njerëzor po shkakton atë që shkencëtarët e quajnë zhdukjen e gjashtë në masë – humbjen e gjysmës së të gjitha llojeve të gjalla në Tokë. Kolbert gjurmon historinë intelektuale se si shkencëtarët erdhën për të kuptuar zhdukjen dhe u zgjua në ndikimin që kemi në ekosistemet e planetit”.

3. Salvage the Bones, nga Jesmyn Ward

“Ky libër shtjellohet brenda familjes Batiste: Esch, një katërmbëdhjetë vjeçare shtatzënë, vëllezërit e saj adoleshentë dhe babai i tyre alkoolik, të cilët gjenden përballë uraganit Katrina. Ardhja e stuhisë është në zemrën e “Salvage the Bones”, ndërsa tregon historinë e katër fëmijëve të dhënë pas nënës, duke u përpjekur për të mbrojtur shtëpinë e tyre dhe njëri-tjetrin kundër një shkatërrimi të paimagjinueshme “./ KultPlus.com

Të ngjajshme