Adriano Celentano, këngëtari italian që ka shitur më shumë se 100 milionë albume

6 Janar, 2022 - 10:30 pm

Adriano Çelentano (Milano 6 janar 1938) është një këngëtar i njohur, aktor, komedian, regjisor e shkrimtar këngësh dhe mikpritës televiziv. Falë karrierës së tij gati 50-vjeçare e sukseseve të tija botërore është quajtur Elvis Presley italian, megjithatë është një figurë dhe një ikonë e shoqërisë italiane të pasluftës.

Është i vetmi këngëtar italian që ka shitur më tepër se 100 milionë albume. Celentano është gjithashtu ndër të parët që ka arritur famë botërore (sidomos me albumin Prisencolinensinainciusol).

Disqet

  • “Il tuo bacio è come un rock” (Puthja jote është si rok) 1960
  • “Furore” 1960 (Tërbim)
  • “Peppermint twist” 1962 (Përdredhje mente)
  • “A New Orleans” 1963 (Një Orleans i Ri)
  • “Uno strano tipo” 1963 (Një tip i çuditshëm)
  • “Non mi dir” 1965 (Mos më thuaj)
  • “La festa” 1965 (Festa)
  • “Il ragazzo della via Gluck” 1966 (Djaloshi i rrugës Gluk)
  • “Adriano rock” 1968 (Adriano rok)
  • “Una carezza in un pugno” 1968 (Një ledhatim në një grusht)
  • “Le robe che ha detto Adriano” 1969 (Gjërat që ka thënë Adriano)
  • “Adriano hits” 1970 (Hitet e Adrianos)
  • “Il forestiero” 1970 (I Huaji)
  • “Er più” 1971 (Ishte më tepër)
  • “I mali del secolo” 1972 (Të ligat e shekullit)
  • “Nostalrock” 1973 (Mall rok)
  • “La storia di un ragazzo chiamato Adriano Celentano” 1973 (Historia e një djaloshi të quajtur Adriano Çelentano)
  • “Yuppi du” 1975
  • “Il meglio di Adriano Celentano” 1975 (Më të mirat e Adriano Çelentanos)
  • “Svalutation” 1976 (Shvlerësim)
  • “Disco dance” 1977
  • “Tecadisk” 1977
  • “Me live!” 1977 (Unë drejtpërdrejtë)
  • “Ti avrò” 1978 (Do të të kem)
  • “Geppo il folle” 1978 (Gjepo i marri)
  • “Me, live!” 1979 (Unë drejtpërdrejtë)
  • “Soli” 1979 (Vetëm)
  • “Antologia (’57-’80)” 1979 (Antologjia)
  • “Un po’ artista un po’ no” 1980 (Pak artist pak jo)
  • “Deus” 1981 (Zot)
  • “Uh… uh…” 1982
  • “Atmosfera” 1983
  • “Celentano hit parade” 1983
  • “Le volte che Adriano è stato primo” 1983 (Herët kur Adriano ka qene i pari)
  • “I miei americani” 1984 (Amerikanet e mi)
  • “Joan Lui” 1985
  • “I miei americani 2” 1986
  • “La pubblica ottusità” 1987 (Cekësia publike)
  • “Antologia ’57-’87 (6 disqe)” 1987
  • “Il re degli ignoranti” 1991 (Mbreti i të paditurve)
  • “Superbest” 1992
  • “Quel punto” 1994 (Ajo pikë)
  • “Gli anni sessanta” 1995 (Vitet 60-të)
  • “Alla corte del Re-mix” 1995
  • “Arrivano gli uomini” 1996 (Po vijnë njerëzit)
  • “Le origini di Adriano” 1997 (Rrënjët e Adrianos)
  • “Mina Celentano” 1998
  • “Io non so parlar d’amore” 1999 (Unë nuk di të flas për dashurinë)
  • “Esco di rado e parlo ancora meno” 2000 (Dal rrallë e flas edhe më pak)
  • “Il cuore, la voce” 2001 (Zemra, zëri)
  • “Per sempre” 2002 (Përgjithmonë)
  • “Tutte le volte che Adriano è stato 1” 2003 (Të gjitha herët që Adriano ka qenë 1)
  • “C’è sempre un motivo” 2004 (Ka gjithmonë një shtysë)
  • “C’è sempre un motivo + L’Indiano” 2005
  • Filmografia
    • I ragazzi del juke-box (1959)
    • Juke-box, urli d’amore (1960)
    • Urlatori alla sbarra (1960)
    • Sanremo, la grande sfida (1960)
    • La dolce vita (1960)
    • Io bacio… tu baci (1961)
    • Uno strano tipo (1962)
    • Canzoni di ieri, canzoni di oggi, canzoni di domani (1962)
    • Il monaco di Monza (1963)
    • Super rapina a Milano (1964)
    • Serafino (1968)
    • Er Più – Storia d’amore e di coltello (1971)
    • Bianco rosso e… (1972)
    • L’emigrante (1973)
    • Rugantino (1973)
    • Le cinque giornate (1973)
    • Yuppi Du (1974)
    • Di che segno sei? (1975)
    • Culastrisce nobile veneziano (1976)
    • Bluff – Storia di truffe e di imbroglioni (1976)
    • Ecco noi per esempio (1977)
    • L’altra metà del cielo (1977)
    • Geppo il folle (1978)
    • Zio Adolfo in arte Führer (1978)
    • Mani di velluto (1979)
    • La locandiera (1980)
    • Qua la mano (1980)
    • Sabato, domenica e venerdì (1980)
    • Il bisbetico domato (1980)
    • Innamorato pazzo (1981)
    • Asso (1981)
    • Bingo Bongo (1982)
    • Grand Hotel Excelsior (1982)
    • Segni particolari: bellissimo (1983)
    • Sing Sing (1983)
    • Lui è peggio di me (1984)
    • Joan Lui (1985)
    • Il burbero (1986)
    • Jakpot (1992)
    • booo (1999) / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme