Ambasadorja Breca takoi drejtoreshën e Shkollës Shqiptare të Vallëzimit “Shota” në Zvicër

1 Shkurt, 2019 - 5:27 pm

Në agjendën e saj për pritje në fillimviti të mërgimtarërve të suksesshëm, ambasadorja Breca, e shoqëruar nga Mustafë Xhemaili, Ministër-Këshilltar, më 30 janar, ka pritur drejtoreshën e Shkollës Shqiptare të Vallëzimit “Shota” në Zvicër, znj. Lirije Bajrami.

Ambasadorja Breca, ka përgëzuar drejtoreshën për arritjet e jashtëzakonshme të SHSHV “Shota”, në procesin e shkollimit të fëmijëve të mërgimtarëve tanë në programet e kësaj shkolle arti, tashmë shumë të njohur jo vetëm në Zvicër. Njëkohësisht, Lirije Bajramit, ambasadorja ia ka shprehur edhe njëhere përkrahjen që ambasada në Zvicër do t’i japë në vazhdimësi kësaj shkolle. Ajo i tha se kjo shkollë duhet të vazhdoj punën e saj në edukimin dhe frymën e artit kombëtar të qindra e qindra fëmijëve, edhe më me këmbëngulje se sa deri më tash. Kështu të bëhet e mundshme që të mos ndihet shumë mungesa e humbjes së themeluesit të kësaj shkolle, artistit, koreografit, Agron Bajrami, (bashkëshorti i Lirijes), i cili nga një sëmundje e rëndë vdiq më 12 mars të viti të kaluar.

Drejtoresha Bajrami, e njoftoi ambasadoren për punën që po bënë kjo shkollë arti, për përfshirjen sa më të madhe të fëmijë dhe për t’ua mësuar vallet, këngët tona të bukura dhe veshjet kombëtare me moton ”Të mësohemi të ecim shqip”. Ajo i tha ambasadores se SHSHV “Shota”, do të ecën rrugës së trasuar të themeluesit të saj Agron Bajramit, dhe kjo shkollë këtë e ka dëshmuar mjaft mirë edhe me Programin festiv jubilar të 25-vjetorit të themelimit të saj (1993-2019), program që u shfaqë me sukes të madh më 10 nëntor të vitit të kaluar./ KultPlus.com

Të ngjajshme