займ на карту онлайн потребительский кредит

ANDRRA, me koncert në Kino Armata dhe Kino Lumbardhi

2 Mars, 2019 - 12:19 pm

Andrra vjen me dy koncerte.

Me datë 8 mars, Andrra (Fatime Kosumi) dhe ekipi i saj vijnë në Kino Armata ndërsa me 9 mars në Prizren, në Kino Lumbardhi.

ANDRRA (Fatime Kosumi) është artiste dhe muzikante me origjinë nga Kosova puna e së cilës bazohet në impaktin e trashëgimisë dhe traditave në shoqërinë e sotme moderne. E lindur në Rosenheim të Gjermanisë, ajo u kthye në fshatin e familjes së saj në Kosovë në vitin 2001, menjëherë pas luftës. Ajo tani jeton dhe vepron në Berlin.


Albumi i saj debutues, Paline i vitit 2017, trajton çështjet e martesës së fëmijëve dhe shtypjes së femrave në Kosovë, duke u mbështetur në tekstet popullore dhe historitë personale të grave të familjes së saj. Prodhuar dhe bashkë- financuar nga muzikanti gjerman PC Nackt, Palina kombinon një tingull të errët, sintetik me orkestrim tradicional të ritmeve dhe melodive popullore.

Grupi i ANDRRA-s aktualisht përfshin muzikantët gjermanë Christoph Mäcki Hamann në sint dhe Jörg Wähner në bateri. Albumi i shoqëruar me një libër këngësh dhe një seri të videove të vet financuara, kënga nga albumi Kalle Llamen kryesonte listat nëpër Kosovë dhe Shqipëri.

Ky koncert organizohet paralel konferencës ndërkombëtare “Giving Voice to Sexual Violence in Conflict in Kosovo” i cili do të mbahet me 8 Mars në Prishtinë në partneritet mes Fondacionit Lumbardhi dhe Fondacionit Jahjaga, me mbështetjen e German Embassy Pristina , UN Kosovo Team dhe UNDP Kosovo.

Të ngjajshme