Besiana Mehmedi, kthehet pas një dekade në Opera

24 Korrik, 2019 - 10:30 pm

Në kuadër të “Verës kulturore tetovare” me datë 28 korrik me fillim në ora20:00 mezzosopranoja Besiana Mehmedi për herë të parë shfaqet para publikut tetovar me shfaqje dhe rol operistik.

Nga viti 2002-2003 kur kishte pasur eksperience në Teatrin e Operës në Tiranë dhe më 2008 kur ka luajtur për herë të fundit në Verën e Ohrit, ështê shfaqur me koncerte por jo me role operistike.

Sigurisht që është sfiduese për të ky kthim pas një dekade në një shfaqje impenjative “Orfeo dhe Euridika” të Gluck.

Përveç Besiana Mehmedit që luan rolin e Orfeut, në rolet tjera do të jetë Slavica Galic që luan Euridiken dhe Nita Ismaili që luan Amoren.Regjia është bërë nga Trajko Jordanovski kurse korepetitor eshte Andrej Naunov.

Shfaqja ipet me datë 28 korrik në ora 20:00 në Qendrën për Kulturë në Tetovë.

Të ngjajshme