Çfarë sjell ReMusica në edicionin e 21-të?

31 Mars, 2022 - 6:00 pm

Festivali ReMusica këtë vit shënon edicionin e 21-të, “The Sound of Change”.

Sipas njoftimit zyrtar, këtë vit do të trajtohen tema për ndryshimet klimatike që njëkohësisht bën thirrje për ndërgjegjësim te publiku për veprim klimatik.

“Përmbajtja e festivalit do të orientohet në katër elementët e natyrës – toka, uji, ajri dhe zjarri”, thuhet në njoftim.

Edicioni i 21-të i ReMusicas do të hapet me kuartetin e sakosfonëve nga Holanda “Syrene Saxophone Quartet” të cilët i karakterizon energjia e tyre dhe komunikimi i tyre delikat duke i bërë ato shumë të dashura për publikun.

Në koncertin e tyre të titulluar “Water Works” shtjellohet tema e ujit përmes veprave të kompozitorit George Frideric Handel dhe veprës The Wave nga Jacob Ter Veldhuis.

Vepra dedikuar ndryshimeve klimatike “Seacoloured lightbellsounds” nga kompozitori i ri austriak Philipp Manuel Gutmannm do të jetësohet në skenën e ReMusica nga kuarteti harkor nga Austria Selini String Quartet.

Këtë vit ReMusica mirëpret edhe kitaristin Petrit Çekun që vjen në bashkëpunim me kuartetin harkor nga Maqedonia e Veriut “Viva String Quartet”, të cilët do të luajnë veprën premierë të kompozitorit nga Kosova, Valton Beqiri “XX”, e realizuar në vitin 2021, kushtuar edicionit të 20-të të ReMusica. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme