“Edhe sa ko me zgat deri sa t’coptojnë, deri sa t’dajnë e sa t’përvlojnë”

3 Maj, 2022 - 11:00 pm

Rock grupi i njohur kosovar “Jericho” njihen për këngët e tyre të fuqishme dhe tekstet plot kuptim, shkruan KultPlus.

Muzika e tyre është përzierje e muzikës rok, alternative, elektronike dhe muzikës tradicionale shqiptare. Përveç instrumenteve standarde të rokut, ata përdorin edhe instrumente orientale të cilat bëjnë pjesë në muzikën tradicionale shqiptare, siç është tupani, kavalli dhe zurna. Një ndër këngët e tyre më të njohura është kënga “Tomlin e nones” e cila shquhet si për nga muzika ashtu për tekstin të cilin e ka shkruar solisti i grupit, Petrit Çarkaxhiu.

Kjo këngë është prezantuar për herë të parë në qershor të vitit 2005, ku grupi mori pjesë në VFM. Ndërsa krejt më vonë, Jericho e sollën këngën edhe me videoklip.

Ky tekst vazhdon të jetë aktual edhe sot dhe KultPlus ua sjell më poshtë këngën dhe tekstin e plotë:

Lindje, Perëndim, Perëndim a Lindje?
Si dele në pazar po t’thonë mes dy qytetërimeve
Dy konop n’qafë t’vnumë
Dytë po t’ngrehin e ti po qet shkumë
Je shumë i lodhun, gjat ke nejt n’zhurmë
E ki nevoj me marr frym, se jon tu t’ngulfat
Zani spo t’del e don me piskat
Krejt lomsh n’kry t’kan hallakat
Edhe sa ko me zgat deri sa t’coptojnë
Deri sa t’dajnë e sa t’përvlojnë
Deri sa ta kupton se sun vazhdon me konfuzion
E beba sun e han ni pulë t’pjektë
As sun e han ni spec t’djegst
E ti po don me shti me ngajt hala pa u msu me hec?
E ti ndaq jepi cucëll t’Arabisë
Ndaq jepi cucëll të Francës
Ajo ko me lyp tomlin e nanës, bal
Tomlin e nanës, bal
Tomlin e nanës, bal
Tomlin e nanës, bal
Tomlin e nanës, bal
Bal!
Bal!
Bal!
Bal! / KultPlus.com

Të ngjajshme