Festivali i Norfolk dhe Norwich në Angli fillon përmbysjen e dominosë gjigante

21 Maj, 2022 - 10:00 am

Mijëra domino të bllokut të erës u rrëzuan rreth një qyteti për të shënuar fillimin e një festivali, shkruan BBC, transmeton KultPlus.

Dominoes by Station Opera House hapi Festivalin e 250-të të Norfolk dhe Norwich të këtij viti të premten.

Më shumë se 7,000 domino janë vendosur midis Sheshit Anglia dhe Forumit në Norwich, disa duke kaluar nëpër brendësi të shtëpive dhe ndërtesave.

Çdo domino betoni peshon rreth 17 lbs (8 kg). Përmbysja prej 1.6 miljesh (2.5 km) zgjati  rreth 30 minuta.

Artisti Julian Maynard Smith tha se kjo ide arti nisi që nga viti 2009 dhe u zbatua në shumë vende të botës. Ideja fillestare ishte për të lidhur lagjet e Londrës.

“Normalisht, njerëzit nuk hyjnë në këto hapësira, ata nuk janë domosdoshmërisht private, megjithëse ne kalojmë nëpër shtëpi private,” tha Maynard Smith.

Disa nga dominot kaluan nëpër dritare të ndërtesave dhe binin nga lartë. Dominot u instaluan në të gjithë qytetin me ndihmën e vullnetarëve../ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme