Filharmonia nis muajin mars me harpisten turke Şirin Pancaroğlu

26 Shkurt, 2024 - 9:15 pm

Orkestra Harkore e Filharmonisë së Kosovës do të mbajë koncertin e parë të muajit mars me harpisten turke Şirin Pancaroğlu, nën drejtimin e dirigjentit Edon Ramadani.

Në koncert pjesëmarrësit do të kenë rastin të dëgjojnë një program unik duke përfshirë veprën “Sinfonietta” për orkestër harqesh nga kompozitori kosovar Drinor Zymberi, “Valle për harpë dhe orkestër” nga kompozitori impresionist francez Claude Debussy dhe “Suita e Holberg-ut Op. 40” nga Edvard Grieg.

“Në këtë mbrëmje do të interpretohet edhe një vepër e harpistes Şirin Pancaroğlu e cila përveç instrumentit të harpës është një avokuese e literaturës së shkruar për instrumentin e harpës dhe çeng-ut (harpës turke)”, thuhet në njoftimin e Filharmonisë./KultPlus.com

Të ngjajshme