‘Foltin’ mbyllë sonte ‘Verën e Shkupit’

31 Korrik, 2017 - 10:56 am

Me koncert nga grupit “Foltin” sonte përfundon në Suli han edicioni i sivjetmë i Verës së Shkupit.

Foltin është një nga grupet më të njohura nga Maqedonia. Ekziston nga viti 1997. Pas vetes ka shtatë albume, muzikë për mbi 20 shfaqje teatrale dhe performanca të shumta në Maqedoni, Kroaci, Italia, Austri, Slloveni, Serbi, BeH, Shqipëri, Bullgari, Francë, Gjermani, Hungari, Angli, Liban, Holandë, Belgjikë, Turqi dhe Çeki.
Muzika e Foltin zakonisht përshkruhet si gaztore, e pasionuar, me atmosferë të nxehtë vallëzimi. Përveç në gjuhën maqedonase, këndojnë edhe në të ashtuquajturën “esperanto spontane”, përzierje e imagjinuar ose imitim fonetik i gjuhëve të huaja./ KultPlus.com

Të ngjajshme