“Free Jazz Explosion”, festivali dyditor nis këtë të premte

26 Nëntor, 2019 - 2:00 pm
“Free Jazz Explosion” është festival dyditor i cili feston energjinë e jazz muzikës të lëshuar prej kufizimeve të mainstream-it, përcjellë KultPlus.

Gjatë programit dyditor, mund të dëgjoni improvizuesin legjendar të free jazz Dror Feiler, free form duon Jooklo Duo, dhe muzikën improvizuese nga Brunberg.

Koncertet e artistëve ndërkombëtar do të përkrahen nga ligjëratat mbi historinë shoqërore të free jazz muzikës me Sezgin Boynik, Taneli Viitahuhta, dhe Dror Feiler, si dhe shfaqja e kult filmit mbi free jazz të Ron Mann “Imagine the Sound” (1981). Festivali do të nis më datë 29 nëntor dhe do të zgjasë deri më 30 nëntor.

PROGRAMI

E premte, 29 nëntor
19:00h
“Imagine the Sound” (1981), regj. Ron Mann
21:00h
Dror Feiler (SE)
Ligjëratë / Koncert
Agitatorum / The Brutal Sentimental Concept Nr. 13

E shtunë, 30 nëntor
19:00h
Prezentim / Sezgin Boynik (KS/FI), Taneli Viitahuhta (FI)
Libri “Free Jazz Communism” (Rab-Rab Press, 2019)
21:00h
Koncert / Brunberg (FI)
22:00h
Koncert / Jooklo Duo (IT)Free Jazz Explosion 2019 përkrahet nga Komuna e Prishtinës, Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe programi Culture for Change i financuar nga Bashkimi Evropian. / KultPlus.comTë fundit

Të ngjajshme